Federatia Educatiei Nationale propune membrilor de sindicat sa nu se prezinte la locurile de munca in prima zi a anului scolar, asa cum vor face si parlamentarii, care si-au luat liber pentru data de 14 septembrie, potrivit unui comunicat de presa transmis de FEN.

Potrivit FEN, salariatii au toate motivele redeschiderii conflictului de munca cu toate consecintele ce decurg din aceasta.

„In conditiile in care senatorii si deputatii au o zi libera, consideram ca toti angajatii ar trebui sa beneficieze prin similitudine de aceasta. Nu este normal ca unii sa lucreze, iar altii sa tina discursuri despre ‘minunatele’ conditii create invatamantului si despre ‘propasirea Romaniei pe cele mai inalte culmi ale progresului si civilizatiei’. Vrem sa le oferim politicienilor sansa de a nu se mai face inca o data de ras cu promisiuni fara acoperire, cu promisiuni populiste. Inainte sa vina in fata noastra ar trebui sa puna in aplicare Legea nr.221/2008 privind majorarea salariilor si Legea 315/2006 privind alocarea a 100 de euro pentru achizitionarea materialelor necesare perfectionarii”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general al FEN.