Federatia Educatiei Nationale (FEN) considera ca, prin proiectul de lege privind instituirea unor masuri cu caracter financiar-bugetar si pentru reducerea cheltuielilor in sistemul bugetar, ”Executivul demonstreaza inca o data ca reformarea sistemului educational este doar clamata si ca in aceste conditii nu se va realiza niciodata”.

Intr-un comunicat remis presei, FEN cere Guvernului sa spuna daca reforma invatamantului se bazeaza pe subfinantarea acuta in care se zbate in acest an Educatia, pe micsorarea veniturilor salariale sau pe introducerea muncii voluntare.

”Le reamintim guvernantilor, dar si clasei politice in general ca educatia este un proces continuu care nu poate fi intrerupt prin concedii fara plata. Sa nu uitam ca cei care preconizeaza astfel de masuri sunt semnatari ai Pactului pentru educatie si cercetare. (…) Constatam inca o data ca invatamantul este victima orgoliilor politice si domeniul permanentelor rectificari negative pentru acoperirea gaurilor negre din buget pe care politicenii le-au generat prin pomeni electorale”, sustine Constantin Ciosu, secretar general al FEN.

Totodata el atrage atentia ca ”initiativa” vine la pachet cu reducerea a peste 19.000 de norme si cu hotararea deja luata de inghetare a salariilor pentru anul 2010. ”Toate aceste decizii nu pot decat accentua criza prin care trece invatamantul indiferent de legislatia pe care Guvernul si-o va asuma. (…) Nu vrem sa credem ca cineva se cramponeaza si accepta toate aceste decizii luate impotriva acestui domeniu prioritar doar pentru a-si pastra functia”, adauga Constantin Ciosu in comunicatul citat.