Ediţia din acest an a Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus”, unul dintre cele mai apreciate proiecte ale Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, se va desfăşura online, în perioada 21 aprilie – 5 mai.

Proiectul este organizat anual de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în parteneriat cu asociaţiile studenţeşti şi universităţile din Iaşi.

Pe 21 şi 22 aprilie spectacolele realizate de studenţi vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

Prin acest proiect, de şapte ani, scoatem în evidenţă potenţialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale. Anul acesta vom organiza şapte spectacole create de şapte alianţe, formate la rândul lor din 18 asociaţii studenţeşti. Considerăm acest proiect important pentru comunitate deoarece vine în întâmpinarea nevoilor de afirmare şi de recunoaştere a calităţilor artistice (pictură, fotografie, desen, muzică, dans, teatru, literatură, regie etc), care reprezintă nevoi întâlnite cel mai des în rândul tinerilor artişti aflaţi la început de carieră„, a spus Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

Pe 26 octombrie 2019, proiectul Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” a obţinut locul întâi la cea de-a şasea ediţie a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studenţesc.

Conform regulamentului, studenţii formează alianţe între două-trei asociaţii sau ligi studenţeşti şi prezintă, în cadrul competiţiei, un program cultural artistic care va cuprinde maxim zece momente artistice şi se va încadra în maxim 120 minute de spectacol. Reprezentaţiile vor obţine un punctaj, în urma unei jurizări realizate de referenţii culturali ai Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi a impactului pe care îl vor avea în mediul online aceste spectacole, stabilindu-se clasamentul final.

Regulamentul competiţiei a fost întocmit şi stabilit de consiliul artistic al Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, după care discutat şi aprobat de către reprezentanţii studenţilor în cadrul şedinţelor de lucru organizate în prima etapă a proiectului, până la înscrierea participanţilor în concurs.

După înscrierea în competiţie, tinerii au gândit o regie şi o tematică a unui spectacol stabilită de fiecare alianţă în parte. Fiecare participant înscris în competiţie a avut posibilitatea de a consulta oricare referent de specialitate din cadrul instituţiei pentru a crea un spectacol cât mai bun. Membrii din consiliul artistic, care au şi rol de jurizare, au avut şi obligaţia de a-i îndruma pe studenţi să realizeze cele mai bune momente artistice. AGERPRES