universitatea bucuresti2.jpgFestivalul de cultură „Şcoala de nume mari’ va fi organizat în Piaţa Universităţii, în perioada 5-7 iunie, de Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Primăria Capitalei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Editorilor din România.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Bucureşti, evenimentul îşi doreşte să prezinte istoria şi valorile instituţiei de învăţământ superior şi să aducă în prim-plan corpul profesoral, alumnii şi studenţii cu rezultate deosebite ai universităţii.

„Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ, cercetare şi cultură ale României, care şi-a construit în timp şi un solid prestigiu internaţional. Acest festival are tocmai obiectivul de a prezenta publicului larg aspecte care ţin de dezvoltarea Universităţii din Bucureşti, momente definitorii în istoria de renume a acesteia, dar şi impactul activităţii academice a instituţiei asupra culturii şi ştiinţei din România. Este, în acelaşi timp, şi un prilej de a omagia marile personalităţi ale României absolvente ale Universităţii care au contribuit la prestigiul cultural al ţării şi de a elogia profesorii, alumnii şi studenţii instituţiei noastre’, a declarat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, potrivit comunicatului de presă.

În cortul special amenajat în Piaţa Universităţii, la Statui, va fi organizat un târg de carte universitară la care vor participa cele mai importante edituri autohtone, programul de vizitare fiind între orele 10,00 şi 20,00.
De asemenea, vor avea loc dezbateri conduse de cunoscuţi profesori şi oameni de cultură.
În fiecare seară, începând cu ora 19,00, participanţii la festival se pot bucura de concerte susţinute de tineri muzicieni precum Saşa-Liviu Stoianovici, We Singing Colors & Byron şi Luiza Zan. AGERPRES