Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila organizează „Festivalul Ştiinţelor Pământului„, eveniment ştiinţific dedicat elevilor de gimnaziu şi liceu, care se va desfăşura prin intermediul platformei Zoom, în perioada 24 – 26 aprilie.

În cele trei zile de festival, participanţii pot afla informaţii despre cele mai recente descoperiri din domenii precum biologie, chimie, fizică, astronomie şi geografie, explicate de către elevi olimpici pasionaţi de ştiinţă de la Colegiul „Nicolae Bălcescu” şi din alte licee de top din ţară, dornici să îşi împărtăşească pasiunea şi cunoştinţele lor.

Coordonatoarea proiectului este Irina Papuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”, olimpică la astronomie şi astrofizică, care va fi ajutată de alţi 20 de elevi olimpici din mai multe judeţe ale ţării.

Cine suntem noi? Suntem o comunitate de liceeni pasionaţi de ştiinţă, care excelează în diferite domenii precum biologie, chimie, geografie, fizică şi astronomie, dorindu-şi să popularizeze ştiinţa la nivel naţional prin metode noi şi cool de învăţare, iar Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu ne-a oferit ajutorul în vederea organizării acestei iniţiative„, se arată în prezentare evenimentului.

Elevii de gimnaziu şi liceu interesaţi să participe la atelierele Earth Science Festival sunt invitaţi să se înscrie gratuit pe site-ul www.earthsciencefestival.ro. AGERPRES