Bucureștiul va găzdui, în perioada 11 – 15 aprilie, a cincea ediție a Festivalului Studenților Francofoni „Împreună”, un eveniment care are ca obiective promovarea multilingvismului și facilitarea utilizării limbii franceze într-un context multicultural, informează un comunicat al organizatorilor transmis.

Cele cinci ediții ale evenimentului organizate în România au adus laolaltă peste 300 de studenți francofoni, din 20 de țări. Anul acesta, vor fi prezenți studenți din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Le vor fi alături voluntarii, studenți ai universităților din București.

Diminețile vor fi consacrate activităților cu caracter academic: pe 12 aprilie invitat va fi Andrei Pleșu, care va susține o conferință despre istoria Balcanilor, pe 13 aprilie vor discuta cu responsabili ai unor mari societăți cu capital francez și nu numai, pe 14 aprilie va fi vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” de la Măgurele. După-amiezele, dedicate activităților preponderent artistice, se vor desfășura în cele șase ateliere: coregrafie, improvizație teatrală, regie, cântec, jurnalism și descoperiri. Atelierele vor fi urmate de un concurs „Întrebări pentru un francofon” și de seri tradiționale tematice, care le vor permite participanților să își prezinte propriile țări, cu specificul, datinile și obiceiurile lor.

Săptămâna se va încheia la Centrul național de artă „Tinerimea Română” din București, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața juriului și a unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați. AGERPRES