curs.jpgFacultatea de Inginerie, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a găzduit, zilele trecute, festivitatea de absolvire a unei noi promoţii de ingineri silvici şi prima promoţie a specializării Conservare şi restaurare de arhitectură.

La festivitate au participat Călin Bibarţ, prefect al judeţului Arad, prof. univ. dr. Petru Aurel Darău, decan al Facultăţii de Inginerie, prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, cancelar al Universităţii, studenţi, părinţi şi apropiaţi ai absolvenţilor.

Manifestarea a fost prezidată de prof. univ. dr. Petru Aurel Darău care a transmis noii generaţii de ingineri silvici mesajul rectorului UVVG Aurel Ardelean şi al conducerii Facultăţii de Inginerie. „Anul absolvirii dumneavoastră, 2010, este unul de referinţă în istoria noastră instituţională. Este, de fapt, o reconfirmare a excelenţei academice în care şi generaţiile voastre de absolvenţi şi-au adus o contribuţie însemnată. În calitatea mea de decan am sentimentul reconfortant că prin curriculele moderne a fiecărei specializări, generaţiile dumneavoastră vor răspunde tuturor provocărilor secolului XXI. Suntem bucuroşi să constatăm că cele două promoţii, prin mediile generale la încheierea anilor de studii, onorează efortul depus de devotatul nostru corp academic. Atunci când Senatul Universitar a aprobat înfiinţarea specializării Conservare şi restaurare de arhitectură s-au avut în vedere sutele de clădiri şi lăcaşuri de cult, nu doar din Arad ci şi din alte municipii din Transilvania care au nevoie de specialişti în restaurare. Prin Proiectul Hist Urban, la care aţi participat şi dumneavoastră, prima generaţie a specializării Conservare şi restaurare de arhitectură, Facultatea de Inginerie şi-a adus un aport major la dimensiunea comunitară a Universităţii noastre”, a precizat prof. univ. dr. Petru Aurel Darău.