univ_bc_deschidere.jpgUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat pe 1 octombrie în Aula Universităţii festivitatea de deschidere a anului universitar 2013-2014. Anul acesta universitatea i-a primit pe cei 1850 de boboci, 1380 de studenţi la studiile universitare de licenţă şi 470 la master şi doctorat.

În universitatea băcăuană sunt acreditate 36 de programe de licenţă, 32 de programe de master, precum şi 3 domenii pentru şcoala doctorală. De asemenea, universitatea derulează parteneriate Erasmus prin cele 98 de acorduri încheiate cu universităţi din Uniunea Europeană.

Au fost premiaţi cei mai buni studenţi care au obţinut burse de performanţă pentru rezultatele din anul universitar anterior: Butnaru Loredana, Facultatea de Inginerie; Iancu Mihaela, Facultatea de Litere; Sandu Ionela, Facultatea de Ştiinţe; Ionaşcu Elena, Facultatea de Ştiinţe Economice; Lungu Ana-Loredana, Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii.

Surpriza festivităţii de deschidere a fost lansarea postului de Radio UNSR Bacău, cu emisie naţională, pe internet, proiect sprijinit de Uniunea Naţională a Studenţilor din România. Sub sloganul „Radio UNSR te ţine la curent cu viaţa de student!”, grila de programe a Radio UNSR Bacău conţine în exclusivitate producţii proprii, care dezvoltă în principal ştiri din educaţie.