univ_alba_iulia.jpgCei 700 de absolventi din acest an ai Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au avut parte vineri de o festivitate ‘istorica’, organizata in premiera la aceasta institutie de invatamant superior, infiintata in urma cu 18 ani.

Insotiti de cancelarul Universitatii si de tutorii anilor terminali de la fiecare specializare, studentii absolventi ai celor patru facultati, imbracati in robe, au pornit, in frunte cu mascota institutiei, de la Casa de Cultura a Studentilor spre platoul din fata Catedralei Reintregirii, pe traseul Portilor Cetatii Vauban.

In fata Portii I, sutele de studenti au fost intampinati de Garda Cetatii iar pe platoul din fata Portii a III-a, Cavaleria si Infanteria Cetatii le-au prezentat onorul, absolventii raspunzand cu mesajul ‘Deschideti Portile! Suntem pregatiti sa mergem mai departe!’. Insotiti de Garda Cetatii, coloana s-a deplasat apoi pe Platoul Romanilor, unde au fost intampinati de Senatul Universitatii si de profesori.

Dupa discursurile de rigoare, rectorul Moise Achim i-a proclamat pe tineri absolventi ai ‘Alma Mater Apulensis’ iar acestia si-au luat angajamentul ca vor promova si vor respecta ‘valorile privitoare la munca, dinamism, competitie si onestitate intelectuala deprinse in anii studentiei’. Universitatea din Alba Iulia are patru facultati: Istorie-Filologie, Teologie, Stiinte Economice si Drept. Aceasta festivitate a fost cuprinsa in ‘Zilele municipiului Alba Iulia’, desfasurate intre 29 si 31 mai.