Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, comisar şef Valentin Pescari, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că odată cu începerea noului an şcolar, în judeţul Mureş fiecare şcoală va fi supravegheată de un cadru de poliţie.

„La începerea anului şcolar, Poliţia îşi fixează anumite priorităţi: pentru noi, prevenirea săvârşirii unor infracţiuni în şcoli. La nivel de judeţ, fiecare şcoală va fi repartizată unui cadru de poliţie – agent sau ofiţer – care ia legătura de fiecare dată cu directorul şcolii sau cu reprezentantul, pentru problematica de natură poliţienească. În fiecare dimineaţă, când elevii vin la şcoală, să avem de Poliţie în proximitate, pentru prevenirea unor infracţiuni, acelaşi lucru fiind valabil şi la terminarea şcolilor. În 2011 nu ne-am confruntat cu o problematică deosebită, nu au fost infracţiuni cu violenţă, au fost ceva probleme pe linie de droguri, supravegheată de BCCOA”, a arătat Pescari, care a precizat că doar în Târgu Mureş există 39 unităţi de învăţământ.
Şeful IPJ Mureş a dispus astfel ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, iar fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. În plus, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

„Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă, traseelor de deplasare a elevilor. Întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri”, a arătat Pescari, care a precizat că o atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Poliţia Rutieră va fi prezentă de asemenea în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor şi vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie. AGERPRES