bosch_filtre1.jpg
Bosch anunta ca filtrele auto de habitaclu, pe baza de carbune activ, opresc patrunderea in proportie de aproape 100% a polenului, impuritatilor, bacteriilor, dar si a gazelor nocive din aer, precum ozonul si oxidul de azot.

In acest fel, filtrul de habitaclu protejeaza sanatatea pasagerilor din autovehicul, asigurand si un nivel superior de siguranta si confort. Un efect suplimentar este protejarea instalatiei de climatizare fata de particulele de praf si impuritati, sporind astfel durata de viata si buna functionare a acesteia.

Filtrele de habitaclu sunt recomandate in special persoanelor care sufera de alergii si care se confrunta cu simptome caracteristice, precum senzatia de lacrimare si stranuturi. Un astfel de atac alergic poate fi extrem de periculos in timpul condusului, deoarece reflexul neconditionat il face pe sofer sa inchida ochii. La o viteza de 80 km/h, acest lucru presupune parcurgerea unei distante de aproximativ 25 de metri cu ochii inchisi. Cu ajutorul unui filtru de habitaclu se pot evita efectele alergiei si, astfel, poate fi redus riscul producerii unor accidente.

Valorile crescute ale ozonului din timpul verii reprezinta un alt factor perturbator pentru sofer, reducand semnificativ capacitatea de concentrare a acestuia. Din cauza curentului de aer si a emisiilor poluante ale autovehiculului care se deplaseaza in fata, este produs asa-numitul efect de tunel, care contribuie la o crestere cu pana la sase ori a concentratiei de polen, de particule de ozon si de praf fin din habitaclu, in comparatie cu nivelul din exteriorul autovehiculului. Din acest motiv, Bosch recomanda inlocuirea filtrului de habitaclu la fiecare 15.000 km si cel putin o data pe an. Schimbarea filtrului este necesara mai ales in timpul iernii, deoarece murdaria si umezeala acumulate toamna si iarna constituie un mediu propice pentru producerea bacteriilor si a mucegaiului, contribuind la deteriorarea atmosferei din autovehicul.

Bosch anunta ca filtrul de habitaclu cu carbune activ este disponibil in service-uri si in magazinele de piese auto, pentru aproape toate tipurile de autovehicule. In locul unui filtru obisnuit se poate monta, fara alte modificari suplimentare, un filtru de habitaclu cu carbune activ care sa prezinte aceleasi dimensiuni cu cel initial.

Despre Grupul Bosch

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri. In anul 2008, cei aproximativ 282.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 45 miliarde de Euro.

Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 60 de tari, iar prin parteneriate, Bosch este prezent in alte 150 de tari. Structura acestui concern mondial de dezvoltare, productie si distributie sustine politica de extindere continua a Grupului. Bosch investeste anual peste trei miliarde de Euro pentru cercetare si dezvoltare, inregistrand peste 3000 de patente la nivel mondial.