casa-corpului-did-bacau.jpgProiectele şi evenimentele cu specific educaţional, cultural şi social iniţiate în acest an de Casa Corpului Didactic (CCD) ,,Grigore Tabacaru’ din Bacău vor primi finanţare de la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în urma încheierii unui acord cu Ambasada S.U.A la Bucureşti, a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul instituţiei.

„Ca urmare a acestui acord, prin care se stabilesc termeni de colaborare şi parteneriat, evenimentele ce se vor desfăşura la Centrul American Corner din cadrul C.C.D Bacău vor fi diversificate atât în ceea ce priveşte tematică de abordare şi participare americană, cât şi ca structură. Vorbim despre conferinţe, seminarii, workshopuri, expoziţii, spectacole, dezbateri prin satelit”, a precizat Gabriel Stan.

Centrul American Corner din Bacău a găzduit, începând cu 2006, anul deschiderii sale şi până în prezent, 249 de manifestări la care au fost prezenţi, alături de invitaţi din Statele Unite ale Americii, mii de elevi, studenţi, profesori băcăuani, precum şi pesonalităţi ale vieţii culturale, oameni politici din România. AGERPRES