Două facultăţi ale Universităţii de Vest Timişoara (UVT) vor beneficia de extinderi ale spaţiilor de învăţământ, printr-o finanţare de peste 4 milioane de euro, în cadrul Regio-POR 2014-2020, în urma semnării, pe 19 februarie, a contractului de finanţare între UVT şi ADR Vest.

În cadrul proiectului intitulat „Extindere spaţii de învăţământ existente pentru Facultatea de Arte şi Design şi Facultatea de Muzică şi Teatru”, cele două facultăţi vor beneficia de noi spaţii de învăţământ în urma extinderii, prin construirea unor noi corpuri de clădire în zona Oituz.

Prin această investiţie, peste o mie de studenţi se vor bucura de infrastructura de educaţie extinsă şi de dotări moderne.

„Este practic şi un proiect de regenerare urbană. Acea zonă, Oituz, este într-o reaşezare din punct de vedere al dezvoltării urbane. În cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 10 este dedicată universităţilor. În general, educaţia a fost suprascrisă cu proiecte, a fost suprascrisă cu peste 500% faţă de valoarea alocată. Ne dorim să găsim resurse pentru a finanţa toate proiectele. Îmi doresc ca, în curând, să ne şi bucurăm de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Investiţia cuprinde extinderea infrastructurii educaţionale pentru Facultatea de Arte şi Design – construcţie D+P, de peste 1.105 mp suprafaţă utilă şi pentru Facultatea de Muzică şi Teatru – construcţie D+P+Mez+1E, cu 4.544 mp suprafaţă utilă, realizarea de spaţii expoziţionale şi de creaţie, ateliere şi laboratoare, săli de curs, o sală multimedia etc. Finanţarea cuprinde şi dotarea cu echipamente didactice specifice.

Perioada de implementare este de 46 de luni. AGERPRES