umf_tgmures.jpgUniversitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat finanţări nerambursabile pentru două noi proiecte de cercetare în cadrul axei de finanţare pentru atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate, în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro.

„Cele 3.793.825 euro reprezintă o semnificativă sursă de finanţare pentru următorii 4 ani a activităţii de cercetare din noul Centru de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice (CCAMF) şi din Laboratorul de inginerie tisulară a Universităţii, asigurând astfel resursele necesare activităţii unor echipe mixte de cercetători din străinătate, care vor lucra în perioada 2016-2020 împreună cu cei din UMF Târgu Mureş”, se arată pe site-ul universităţii.

Astfel, s-a obţinut finanţare nerambursabilă pentru proiectele „Tehnologii de inginerie tisulară pentru regenerarea valvelor cardiace” (8.475.433 lei) şi „Terapii ce vizează Proteina C Reactivă pentru prevenirea demenţei asociate cu atacul vascular cerebral ischemic” (8.482.969 lei). AGERPRES