popa_florian.jpgProf. univ. dr. Florian Popa a fost ales, pe 29 februarie, de Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila”, rector pentru al doilea mandat, cu 69 de voturi pentru si unul impotriva, din cele 70 de voturi exprimate.
Totodata, au fost alesi cei cinci prorectori. Astfel, pentru functia de prorector cu probleme de invatamant, a fost ales prof. univ. dr. Constantin Arion; pentru functia de prorector cu probleme de invatamant postuniversitar, prof. univ. dr. Ionel Sinescu; pentru functia de prorector cu probleme de cercetare stiintifica, prof. univ. dr. Ioan Lascar; pentru functia de prorector cu cooperarea internationala, prof. univ. dr. Ioan Fulga; pentru functia de prorector cu probleme studentesti, Monica Pop. Senatul UMF „Carol Davila” a ales si secretarul stiintific: prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Conform programului de management propus de rectorul reales, noua conducere a UMF doreste infiintarea unei a doua facultati de medicina, urmand astfel modelul mai multor universitati europene, din cauza supradimensionarii celei vechi. De asemenea, conform planului de management, vor fi initiate demersuri legale la nivelul autoritatilor statului, concomitent cu angajarea lucrarilor necesare construirii unui local pentru administratia viitoare a acestei facultati.

Independent de aceasta initiativa, pana la sfarsitul anului, vor fi incepute procedurile pentru lansarea studiului de fezabilitate si a fazei de proiectare a primului sediu al Facultatii de Medicina Dentara. Vor fi incepute procedurile pentru organizarea infrastructurii necesare dublarii numarului de studenti straini ce pot fi inmatriculati la modulul de limba engleza, cu incepere din anul universitar 2008-2009, dupa cum prevede planul de management propus de rectorul Florian Popa.

In ceea ce priveste cercetarea, Florian Popa propune, pana la finele anului universitar 2008-2009, dezvoltarea unor colective de cercetare distincte, sub vorba unor divizii la nivelul disciplinelor fundamentale.