Premierul Florin Cîţu a afirmat că este important ca tot personalul din sistemul de învăţământ să fie vaccinat anti-COVID-19.

El a fost întrebat cu privire la declaraţia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care ar vrea ca, după jumătatea lunii mai, toţi elevii să poată reveni fizic la şcoală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial.

„Nu am discutat cu domnul ministru care sunt condiţiile, dar acolo e discuţia între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei. Dar eu cred că e important să avem tot personalul din sistemul de învăţământ vaccinat, ca să reducem riscul de răspândire a virusului şi după aceea putem să discutăm”, a declarat premierul într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a anunţat că va participa la debutul maratonului de vaccinare din Bucureşti. „Da, şi nu numai acolo. Voi fi la mai multe centre de vaccinare. Voi merge şi la companii care vor avea centre de vaccinare. Voi fi în perioada următoare la mai multe centre, pentru a ajuta campania. Dacă se putea, m-aş mai vaccina din nou, dar se pare că nu se poate”, a spus premierul. AGERPRES