FNAP-IP critica “interventia” clasei politice in deciziile Ministerului Educatiei

sigla fnap-ip.jpgFederatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP) si-a exprimat marti, intr-un comunicat de presa, dezacordul si “ingrijorarea” fata de interventia clasei politice in deciziile educationale ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

“Se demonstreaza inca o data ca ‘Educatia, prioritate nationala’ este un slogan folosit in scop electoral si de fiecare, dupa cum ii convine. Interventia clasei politice la decizia MECI, interventie care promoveaza incalcarea legislatiei din Romania, este un exemplu negativ pentru tineret, pentru copiii din Romania. Acestia ar trebui sa fie educati in spiritul democratiei si respectarii legislatiei, indiferent de orice alt interes”, se arata in comunicat.

In opinia reprezentatilor FNAP-IP, cresterea calitatii procesului educational presupune resursa umana de inalta calificare, respectarea cerintelor legale si de reglementare, evaluare si acreditare. Potrivit comunicatului de presa, decizia ministrului Educatiei cu privire la intrarea in legalitate a unor universitati nu trebuie sa tina cont de nicio presiune care poate afecta calitatea procesului educational, iar solutiile cu privire la absolventii afectati trebuie sa le gaseasca cei care nu au respectat reglementarile in vigoare.