Membrii Federaţiei „Alma Mater” sunt alături de studenţii membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România în acţiunile revendicative desfăşurate de aceştia în scopul păstrării drepturilor şi facilităţilor materiale conferite de legislaţia în vigoare, se arată într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES.

„Menţionăm că doleanţele studenţilor corespund necesităţilor unei societăţi moderne, conformă standardelor UE, societate pe care clasa politică a afirmat deseori că o doreşte a fi realizată în România”, susţin sindicaliştii. Peste 70 de membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România au protestat, luni, în faţa sediului Ministerului Educaţiei.

Principalele motive de nemulţumire ale studenţilor sunt lipsa de transparenţă a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, „micşorarea fondurilor de burse”, precum şi micşorarea numărului de locuri în tabere. O altă nemulţumire este legată de faptul că reprezentanţii UNSR nu au fost consultaţi de cei de la minister în ceea ce priveşte Legea educaţiei. De asemenea, studenţii vor un protocol cu ministerul prin care reprezentanţii MECTS să recunoască toate drepturile câştigate de studenţi până în prezent. Studenţii au fost invitaţi să participe marţi la o întrevedere cu ministrul Educaţiei. AGERPRES