Contractul de finanţare pentru lucrările de reabilitare a Liceului de Artă ‘Ioan Ştefan Paulian’ a fost semnat vineri, la Palatul cultural ‘Teodor Costescu’ din Drobeta Turnu Severin, între Primăria municipiului şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR S-V) Oltenia.

Primarul Constantin Gherghe a declarat pentru AGERPRES că suma alocată prin Programul Operaţional Regional, de circa 1,6 milioane euro, va fi utilizată la execuţia lucrărilor de amenajare a acoperişului liceului respectiv, modernizarea reţelelor electrice, sanitare şi termoficare, la înlocuirea în întregime a tâmplăriei şi pentru unele dotări didactice.


„Investiţia reprezintă pentru noi şansa de a aduce această şcoală la standarde europene. Este un câştig pentru comunitatea noastră, în contextul actualei recesiuni economice, să acceseze astfel fonduri europene nerambursabile”, a afirmat Gherghe. La rândul său, directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, a precizat că proiectul promovat şi implementat de Primăria Drobeta Turnu Severin oferă posibilitatea elevilor de la Liceul de artă ‘Ioan Ştefan Paulian’ de a beneficia de condiţii optime de instruire. AGERPRES