Primăria oraşului Haţeg a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de un milion de euro care vor fi folosite pentru executarea mai multor lucrări de reabilitare la Colegiul Naţional „I.C.Brătianu”, din localitate, unitatea de învăţământ apropiindu-se de marcarea unui veac de existenţă.

„Este un lucru extraordinar de bun faptul că reuşim şi în vremuri de criză să atragem fonduri europene pentru comunitatea locală. Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” are o bogată tradiţie în învăţământ şi se numără printre cele mai bune din judeţ”, a declarat, luni, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.

Potrivit acestuia, fondurile atrase de la Uniunea Europeană vor fi folosite pentru reabilitarea corpurilor de clădire C şi D, dar şi a sălii de sport ce a fost dată în folosinţă în urmă cu 30 de ani. De asemenea, laboratoarele de chimie şi de biologie vor fi dotate cu materialele didactice necesare pentru desfăşurarea unui proces educativ în condiţii moderne. În cadrul proiectului mai este prevăzută refacerea curţii interioare şi împrejmuirea acesteia.

„Proiectul va duce, în mod cert, la creşterea gradului de confort al celor 600 de elevi care studiază în cadrul acestui colegiu ce va împlini o sută de ani de existenţă, în anul 2012”, a subliniat primarul Nicolae Timiş. Lucrările de reabilitare ar putea începe peste o lună de zile, în absenţa unor contestaţii privind firma câştigătoare a licitaţiei. AGERPRES