col brancovenau.jpgColegiul Naţional ”Constantin Brâncoveanu” din oraşul Horezu a primit de la Guvern suma de 300.000 lei pentru finalizarea mai multor investiţii, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Constantin Niţu.

„Nu sunt suficienţi aceşti bani, dar este bine că au venit. Constructorii au lucrat pe banii lor până acum şi era cazul să le decontăm. Este singurul liceu cu o curte englezească din judeţ, a fost ultima investiţie nedecontată, plus foarte multe alte lucrări la subsol unde vor fi montate ateliere. În orice caz, pentru finalizarea completă a lucrărilor la Colegiul Brâncoveanu mai sunt necesari încă 300.000 lei”, a precizat primarul.

Potrivit ISJ Vâlcea, Colegiul Naţional ”Constantin Brâncoveanu” este cel mai mare liceu din judeţ, unde învaţă peste 2.200 de elevi din 20 de localităţi din vestul şi sud-vestul judeţului. Reabilitarea acestui liceu a început în anul 2005 şi trebuiau să se încheie după doi ani, dar din lipsă de finanţare, lucrările au fost întrerupte de mai multe ori.


„Şi să nu se uite un lucru, acest liceu, deşi deserveşte elevi din 20 de localităţi vâlcene şi nu numai, utilităţile şi toate celelalte costuri sunt finanţate de bugetul local al oraşului Horezu. Din
păcate, acelaşi lucru se întâmplă şi cu spitalul din localitatea. Trebuie găsite soluţii sau modalităţi de a se rezolva această presiune financiară de pe umerii bugetului local”, a mai spus primarul Niţu. Pe lângă liceul din Horezu, au mai primit fonduri şi alte şcoli din judeţul Vâlcea. Grupului Şcolar Economic, Administrativ şi de Servicii Călimăneşti i-au revenit pentru reabilitare suma de 250.000 lei, Şcolii cu cls. I-VIII Muereasca – 30.000 lei, Şcolii cu cls. I-VIII Copăceni, comuna Racoviţa – 20.000 lei. AGERPRES