cabinet_medical_scolar.jpgConducerea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea speră ca în bugetul de anul viitor se vor aloca fondurile necesare pentru susţinerea activităţii cabinetelor medicale şcolare, pentru că în momentul de faţă nu se poate asigura plata salariilor personalului din aceste cabinete.

„Sumele alocate cheltuielilor de personal nu acoperă necesarul şi am făcut solicitări pentru alocarea a 40.000 de lei în vederea acoperirii acestor cheltuieli până la finele anului. În ceea ce priveşte cheltuielile materiale, dacă în anii precedenţi bugetul pentru acestea era în jur de 50.000 de lei, anul acesta pentru materiale sanitare, medicamente şi tipizate avem o sumă de 5.000 de lei”, a declarat directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu.

Ea a amintit că şi anul trecut necesarul de fonduri pentru cele şase cabinete medicale şcolare din Tulcea a fost prezentat Ministerului Sănătăţii şi Direcţiei de Sănătate Publică, însă problemele ridicate nu au fost rezolvate anul acesta.

„Nu putem desfăşura concurs pentru ocuparea celor şase posturi vacante din cabinetele medicale şcolare, chiar dacă legea ne permite, din cauză că nu avem fonduri. Conform legii, ele trebuie asigurate încă de la începutul anului, nu prin rectificare bugetară. Este inadmisibil ca într-o grădiniţă în care sunt 250 de copii să avem un singur cadru medical”, a precizat Zibileanu.

Potrivit acesteia, serviciile medicale din cele şase cabinete din unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea sunt asigurate de şase medici şi 29 de asistente medicale. AGERPRES