reabilitare-scoli.jpgConducerea Inspectoratului Scolar Judetean Galati nu se asteapta anul acesta la alocari de bani pentru investitii in infrastructura scolara mai mari fata de 2009, a anuntat luni seful institutiei Dorulet Resmerita.

Inspectorul scolar general a spus ca in 2009 s-au primit aproximativ trei milioane de euro de la Ministerul Educatiei pentru investitii in infrastructura scolara a judetului, in conditiile in care ar fi nevoie de 15 milioane euro numai pentru finalizarea investitiilor incepute.

Din acest motiv, conducerea ISJ Galati nu are in vedere demararea de noi proiecte in 2010, prioritate in alocarea sumelor avand unitatile de invatamant unde este nevoie de cat mai putini bani pentru finalizarea lucrarilor.


„Ca si nivel investitional, in momentul de fata sunt deschise santiere si licitatii pentru lucrari si ar mai trebui 15 milioane de euro pentru a incheia aceste lucrari. Este putin probabil ca anul acesta sa avem aceasta suma; noi estimam in raport de suma de anul trecut, de trei milioane de euro. Asa cum anul trecut au fost alocate sume si s-au dat in toate comunele pe anumite prioritati, indiferent de culoarea politica si anul acesta prioritatile pe care le avem sunt in primul rand legate de nivelul sau gradul in care a a fost realizata investitia. Vom aloca prioritar acolo unde este nevoie de mai putini bani pentru a le termina cat mai repede”, a mai afirmat Doru Resmerita.


Inspectorul scolar general a mai spus ca are in vedere finalizarea lucrarilor la doua gradinite din municipiul Galati, precum si la o serie de scoli din mediul rural. Probleme in ceea ce priveste finantarea vor fi la campusurile scolare. „Nu vom aloca pentru campusurile de la Tecuci si Galati decat suma de 700.000 lei alocata prin hotarare de guvern, desi numai aici ar fi nevoie de trei milioane euro. Vom aloca insa pentru finalizarea internatului de la Targu Bujor”, a precizat Resmerita. AGERPRES