col aurel vlaicu.jpgColegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Orăştie, instituţie de învăţământ cu o tradiţie de peste 90 de ani, va fi reabilitat în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 6 milioane de lei, fonduri accesate de Primăria locală prin Programul Operaţional Regional.

„Mă bucur că am reuşit să câştigăm finanţarea pentru acest proiect. Sper ca şi celelalte instituţii de învăţământ din Orăştie, respectiv Grupul Şcolar ‘Nicolaus Olahus’ şi şcolile generale ‘Dominic Stanca’ şi ‘dr. Aurel Vlad’ să beneficieze de fonduri nerambursabile, deoarece avem proiecte depuse şi pentru acestea’, a declarat, marţi, primarul municipiului Orăştie, Alexandru Munteanu.

Proiectul elaborat pentru Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu”, instituţie înfiinţată în 1919, prevede reabilitarea şi izolarea termică a clădirii principale, dar şi dotarea liceului cu echipamentele informatice necesare procesului educativ. Primăria Orăştie va cofinanţa acest proiect cu o cotă de 2 la sută. În prezent, la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” învaţă peste 1.400 de elevi. AGERPRES