gradinita.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Bogdan Pistol, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a reuşit obţinerea de fonduri norvegiene pentru modernizarea unor grădiniţe şi creşe din judeţ.
Conform lui Pistol, pentru reabilitarea creşei şi grădiniţei din Horezu au fost obţinuţi deja 200.000 de euro, alte trei localităţi având proiecte similare depuse în cadrul aceluiaşi program, care aşteaptă aprobare.

„Fondurile din Norvegia vor fi folosite pentru introducerea sistemului de încălzire centrală, înlocuirea acoperişului, finisaje interioare şi exterioare şi dotarea cu mobilier şi jucării. Dau ca exemplu oraşul Horezu unde administraţia are în proiect modernizarea tuturor spaţiilor şcolare şi preşcolare şi unde cu ajutorul acestor bani, lucrările vor fi demarate pe 15 iulie. Este vorba de un program al norvegienilor care prevede modernizarea acestor locaţii pentru preşcolari”, a spus vicepreşedintele CJ Vâlcea.

Conform acestuia, la nivelul judeţului, sunt mai mulţi edili care au accesat fonduri din statele comunitare şi de la Banca Mondială pentru înfiinţarea sau modernizarea unor creşe şi grădiniţe. Potrivit lui Bogdan Pistol, 10 grădiniţe şi creşe noi urmează a fi inaugurate la sfârşitul acestui an, iar alte 27 beneficiază de lucrări de reabilitare cu fonduri fie de la Uniunea Europeană, fie de la Banca Mondială, ori prin programe directe ale unor state comunitare. AGERPRES