Colegiul National de Informatica „Spiru Haret” Suceava a fost pe 30 mai gazda Forumului Interjudetean „Mediul scolar si violenta”, actiune initiata in parteneriat de ISJ Suceava, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala.
Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Suceava, Laurenta Hacman, la activitate au participat profesori din unitati scolare din judetele Suceava, Iasi, Botosani, Brasov si alti invitati – psihologi scolari, reprezentati ai autoritatilor locale – Prefectura, Primarie, Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul de Jandarmi Judetean, Salvati Copiii, Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog.

In cadrul manifestarii au fost prezentate proiectele derulate de catre elevi, avand ca obiectiv prevenirea si combaterea violentei, in anul scolar curent. Activitatile constituie prilejul unor dezbateri, fiind gandite in primul rand ca un schimb de experienta, iar concluziile rezultate vor fi un punct de plecare pentru noul plan de activitati al Comisiei judetene pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar.