moldoveanu_alin.jpgAlin Moldoveanu, sportivul care a cucerit prima medalie de aur pentru România este absolvent al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi (UPA).

Conducerea UPA a declarat luni, presei, că este mândră de performanţa fostului student al universităţii. „Pentru noi, cei de la Universitatea ‘Petre Andrei’ din Iaşi performanţa lui Alin Moldoveanu este dovada unei valori academice, sportive şi cultural. Un titlul de campion olimpic la Jocurile Olimpice de la Londra reprezintă o mândrie pentru orice sportiv, cu atât mai mult pentru Alin, care este şi licenţiat în psihologia sportului”, a declarat prof. univ.dr. Doru Tompea, rectorul UPA din Iaşi.

Alin a început să practice tirul de când avea 13 ani. Face şase antrenamente pe săptămână, iar în perioada competiţiilor importante fiecare antrenament durează 6 ore. Pe lângă exerciţiile de tragere, o parte esenţială în pregătirea o reprezintă exerciţiile psihologice. Moldoveanu este născut la Focşani, are 29 de ani şi este antrenat de multiplul campion Sorin Babii.

După locul 4 obţinut la Beijing, când a ratat pentru un milimetru bronzul olimpic, Moldoveanu şi-a luat revanşa. Românul a terminat finala cu 702,1 puncte, pe locurile următoare clasându-se italianul Niccolo Campriani, cu 701.5 puncte şi indianului Narang Gagan, cu 701.1 puncte. AGERPRES