stoian florina.jpgFostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, a intrat în grevă japoneză ”în semn de solidaritate cu cei 336 de elevi din învăţământul profesional din judeţ care nu beneficiază de bursele şcolare promise”.

”12.451 elevi la nivel naţional, 336 din judeţul nostru, s-au înscris în învăţământul profesional, dar nu pot beneficia de bursele promise, deşi s-a constatat că există un mare interes al elevilor şi agenţilor economici pentru acest program în primul an de aplicare. Deşi au trecut deja cinci săptămâni de la începerea anului şcolar, bursele pentru elevii din învăţământul profesional nu pot fi acordate din lipsă de reglementare. Mai mult chiar, putem vorbi despre o tăcere suspectă. Guvernul Ponta nu şi-a găsit timp pentru a emite o HG care era deja redactată în minister din luna aprilie, a.c.. La întrebarea firească a elevilor cu privire la această facilitate anunţată prin OM nr. 3168 din 3 februarie 2012, singurul răspuns pe care şcoala îl poate oferi este ‘nu se ştie încă nimic”’, a precizat fostul inspector general într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ”ar fi greşit să se renunţe la bursa instituită pentru susţinerea elevilor şi, implicit, a familiilor acestora în situaţia în care au optat pentru dobândirea unei meserii prin programul ‘Alege-ţi drumul!’ numai pentru că această iniţiativă aparţine fostei guvernări”.

Florina Stoian a fost inspector general al ISJ Buzău în perioada 2010-2012. AGERPRES