Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud din perioada guvernării liberale, Mihai Mureşan, a fost repus în funcţie, vineri, după ce acesta a contestat în instanţă ordinul prin care a fost înlocuit anul trecut din fruntea instituţiei de către Stela Todea, nominalizată de către PSD pentru acest post.

„Profesorul Mihai Mureşan a revenit vineri în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în urma unui ordin emis zilele trecute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ca urmare a punerii în executare a sentinţei civile nr. 613/2009, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul cu numărul 1066/33/2009, sentinţă definitivă şi irevocabilă, printr-o decizie pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a informat vineri purtătorul de cuvânt al IŞJ BN, Mihaela Hiticaş.

În urma acestei decizii, Mihai Mureşan îl va înlocui în funcţie pe democrat-liberalul Vasile Marc, care a preluat frâiele inspectoratului după ce PSD s-a retras de la guvernare, iar mandatul Stelei Todea a încetat. Anul trecut, conducerea IŞJ BN, în frunte cu Mihai Mureşan, a fost înlocuită cu trei inspectori generali nominalizaţi de PSD. Din toamna anului trecut, şefia acestei instituţii a fost preluată de către PDL, care a nominalizat oameni atât pentru funcţia de inspector şcolar general, cât şi pentru cele două funcţii de adjuncţi.


Şeful IŞJ BN Vasile Marc, înlocuit din funcţie vineri, a fost până în septembrie 2008 membru PSD şi consilier judeţean din partea acestui partid. Deşi a trecut la PDL şi chiar a candidat din partea democrat-liberalilor pentru o funcţie de deputat în colegiul 2 uninominal, Marc şi-a pierdut abia luna trecută calitatea de consilier judeţean, după ce timp de un an şi jumătate a contestat în instanţă decizia PSD de a cere înlocuirea sa cu un supleant. Mihai Mureşan nu este singurul director liberal care a contestat în instanţă decizia de înlocuire din funcţie, dar este primul care a şi reuşit să fie reinstalat. AGERPRES