Construit in anii 1970, imobilul amplasat in curtea Liceului Teoretic din Negresti- Oas, in care au functionat internatul si atelierele liceului, a fost cuprins in programul initiat de Guvern privind imbunatatirea conditiilor din invatamantul preuniversitar.
Prin intermediul fondurilor repartizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si implicarea Inspectoratului Scolar Judetean Satu Mare, imobilul respectiv a fost supus reabilitarii si modernizarii, valoarea totala a investitiei cifrandu-se la 1,1 milioane RON, in plus Primaria si Consiliul local Negresti contribuind cu achizitionarea unei parti din aparatura electronica. In cladirea complet refacuta va functiona un modern centru de documentare si informare scolara, laboratoare dotate cu echipamente de ultima generatie si atelierele in care elevii isi vor desfasura activitatile practice.

In prezenta prefectului Radu Bud, inspectorului general scolar Viorel Buda, primarului Nicolae Bura, cadrelor didactice si elevilor liceului, in data de 21 noiembrie, sub coordonarea directorului Gheorghe Grec, care a avut un rol important in derularea proiectului, a avut loc festivitatea de inaugurare a noului imobil care va contribui la cresterea calitativa a conditiilor in invatamantul negrestean, lucru apreciat deopotriva de autoritati dar mai ales de catre viitorii beneficiari si anume elevii. Trebuie mentionata si pagina web a liceului, www.licteneg.ro, realizata de profesori si elevi, care ofera informatii despre aceasta unitate de invatamant cat si posibilitatea de a face o vizita virtuala in liceu.