Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Cătălin Canciu, a câştigat, pentru a doua oară în ultimii doi ani, procesul cu Ministerul Educaţiei, după ce instanţa a hotărât suspendarea calificativului „nesatisfăcător” primit de acesta pentru evaluarea activităţii sale manageriale.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis suspendarea ordinului de revocare din funcţie în urma calificativului „nesatisfăcător” primit la evaluarea activităţii manageriale, motivul pentru care a fost demis în luna iunie 2018, înainte de începerea examenului de Evaluarea Naţională.

„Am obţinut suspendarea de drept a ordinului de revocare din funcţie în urma acelui calificativ. Aştept ca Ministerul să pună în aplicare hotărârea şi să mă reîntorc la Inspectorat. Mai avem o etapă, în care urmează să ne judecăm pe fond, tot la Curtea de Apel Galaţi. Există şi o plângere penală în acest caz şi o să se judece şi aceasta”, a declarat Cătălin Canciu.

Prima încercare de demitere a lui Canciu de la conducerea ISJ Brăila a fost august 2017, când ministrul Educaţiei de la acea vreme, Liviu Pop, a emis un ordin de demitere a 12 şefi de ISJ-uri din ţară, între care şi cel de la Brăila. Cătălin Canciu a atacat decizia la Curtea de Apel Galaţi, iar judecătorii au hotărât suspendarea ordinului prin care acesta a fost destituit şi repunerea lui pe funcţie.

A doua încercare de demitere a venit în luna iunie 2018, decizia fiind atacată din nou în instanţă de Cătălin Canciu, Curtea de Apel Galaţi dându-i câştig de cauză şi suspendând ordinul privind de demiterea sa de la conducerea ISJ Brăila. AGERPRES