Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Cătălin Canciu, a revenit marţi la conducerea instituţiei, fiind repus în funcţie la două săptămâni după ce Curtea de Apel Galaţi a suspendat ordinul prin care acesta a fost destituit. Cătălin Canciu l-a acuzat săptămâna trecută pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, că „ignoră” hotărârea hotărârea judecătorească de repunere a sa în funcţie şi l-a avertizat public că va urma toţi paşii legali până când îşi va câştiga toate drepturile.

„Ministrul Liviu Pop a trimis la ISJ Brăila ordinul de suspendare a revocării mele din funcţie. Astăzi am revenit pe funcţia de inspector şef la ISJ Brăila. Urmează să fac o altă acţiune în instanţă în ceea ce priveşte anularea ordinului de revocare a mea din funcţie, în care să solicit despăgubiri materiale, daune reparatorii pentru perioada în care am fost destituit. Îmi pare rău că aceste despăgubiri vor fi plătite de la bugetul de stat şi nu de către cei care au semnat ordinul de revocare a mea din funcţie”, a declarat Cătălin Canciu.

Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 28 septembrie suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care inspectorul şcolar general al ISJ Brăila, Cătălin Canciu, a fost demis de la conducerea instituţiei.

Fostul şef al ISJ Brăila a fost demis de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pe data de 18 august, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali.

Cătălin Canciu a contestat la Curtea de Apel Galaţi, pe 24 august, ordinul de revocare a sa din funcţie, iar după două amânări, decizia instanţei a fost de suspendare a ordinului de ministru. AGERPRES