Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi-a manifestat, miercuri, dezacordul, într-un comunicat de presă, faţă de proiectul de ordonanţă al Guvernului care prevede anularea sporului de doctorat în învăţământul preuniversitar şi universitar.

„În proiectul de ‘Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar’, Guvernul României intenţionează să abroge de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, art.50 alin. (10) şi art.90 alin. (5) din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, susţin sindicaliştii, personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, care are titlul ştiinţific de doctor, nu mai este remunerat cu 15% în plus la salariul de bază. Totodată, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine că acest spor trebuie să se păstreze în continuare „pentru a avea personal bine pregătit pentru un învăţământ de calitate”.AGERPRES