liderii sindicat.jpgReprezentantii FSLI au cerut reasezarea grilei pentru personalul didactic auxiliar. Liderii sindicali reclama faptul ca nu se respecta principiul „la studii egale drepturi egale”.
Conform propunerii, exista categorii cu studii superioare cu salarii de Incadrare la debutanti mult diferite (Intre 1200 si 1380); la fel si la studii superioare de scurta durata si studii medii.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a remarcat faptul ca diferenta de salariu Intre debutant si urmatoarea treapta de Incadrare (promovare care se poate realiza In 6 luni) era dubla si ca nu exista o corelare Intre studii si salarii. “Astfel, la anumite functii, cei cu studii medii ajungeau sa aiba un salariu egal cei cu studii superioare de la alte functii. Mai mult, un debutant pe o anumita functie avea dublu fata de un debutant pe alta functie”, consemneaza liderul sindical pe blogul personal.

Sindicalistii sunt de asemenea nemultumiti de existenta unor functii didactic auxiliare In care debutantul apare cu un salariu mai mare decat personalul didactic de predare. FSLI a trimis Ministerului Educatiei un document cu toate aceste observatii, pe care vrea sa le rezolve la urmatoarele Intalniri cu conducerea MECI.