senat.jpgFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi cea privind salarizarea în 2011 ar trebui adoptate prin dezbatere parlamentară şi nu prin asumarea răspunderii, ţinând cont de importanţa acestor acte normative şi de efectele pe care le produc în rândul a 1,3 milioane de bugetari.

FSLI atrage atenţia opiniei publice, într-un comunicat de presă, că Guvernul României încalcă orice formă de dialog social şi tratează cu dezinteres problema salariilor din sistemul public, şi ‘calcă în picioare’ prevederile Legii 118/2010, potrivit căreia după 31 decembrie 2010 bugetarii ar fi trebuit să revină la salariile din luna iunie (înainte de reducerea cu 25%), lucru cerut şi de Curtea Constituţională a României.


În opinia lui Simion Hăncescu, preşedinte FSLI, promovarea acestei legi prin angajarea răspunderii guvernamentale nu demonstrează decât ‘graba unui Guvern iresponsabil, pentru a da raportul în faţa Fondului Monetar Internaţional că a reuşit să pună în aplicare măsurile de austeritate. În realitate, în spatele acestor tăieri sunt ascunse interesele de partid, în funcţie de care sunt împărţiţi banii în această ţară’. AGERPRES