greva.jpgAproximativ 8.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor protesta, în Piaţa Victoriei, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, nemulţumiţi de condiţiile „improprii” din învăţământul românesc şi de reducerea salariilor. Mitingul se va desfăşura între orele 11.00 şi 14.00, se arată într-un comunicat remis de FSLI.

Sindicaliştii protestează faţă de condiţiile improprii în care funcţionează numeroase unităţi de învăţământ, faţă de lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învăţământului românesc, faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută la nivelul angajaţilor din învăţământ, faţă de poziţionarea angajaţilor din educaţie în zona inferioară a grilei unice de salarizare, faţă de reducerile de personal din educaţie şi faţă de tergiversarea votării noii legi a educaţiei.

FSLI invită la miting asociaţiile de părinţi, organizaţiile studenţeşti şi membrii Federaţiei „Alma Mater”. Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Spiru Haret, unite într-o alianţă a federaţiilor din învăţământ, anunţau pe 10 septembrie organizarea unui miting la Cotroceni, în 5 octombrie.