Institutul National de Medicina Legala gazduieste vineri, 26 aprilie 2013 incepand cu orele 11:00, impreuna cu Societatea Europeana de Genetica Umana, Societatea Romana de Genetica Medicala, Reteaua Nationala de Medicina Legala si Asociatia Life After Work, Gala Internationala a Geneticii DNA Day. Evenimentul reprezinta finalul competitiei internationale de eseuri pe teme de genetica, in cadrul Galei urmand sa fie anuntati castigatorii.

Pentru a marca sarbatoarea internationala DNA Day, Societatea Europeana de Genetica Umana lanseaza anual un concurs de eseuri adresat liceenilor. Anul acesta, elevii si profesorii din Romania au participat pentru prima data in aceasta competitie. In total, premiile depasesc suma de 6.000 de euro si se acorda atat elevilor castigatori cat si institutiilor de invatamant din care acestia fac parte.

Colaboratorii evenimentului, British Council, Jukava, 4CAREER, Montessori si The Kingdom vor organiza workshop-uri, activitati si concursuri pe teme de genetica, engleza si educatie nonformala. Microsoft Romania oferta gratuit institutiilor de invatamant participante un produs de e-learning precum si un workshop de instruire.

Primul eveniment din serie, DNA Day First a avut loc pe 1 martie, la Biblioteca Nationala a Romaniei si a reprezentat un success, la activitati participand peste 600 de elevi din Bucuresti.
“Educatia in domeniul stiintelor si tehnologiei este esentiala pentru progresul unei tari. Credem ca si Romania trebuie sa se alinieze la standardele europene in acest domeniu si acesta este motivul pentru care, impreuna cu sponsorii si partenerii nostri organizam DNA Day Romania“, declara dr.Ligia Barbarii, sef al Laboratorului de Genetica al Institutului National de medicina Legala.