candidati titularizare.jpgAnul acesta s-au înscris la concursul de titularizare 984 de candidaţi pentru numai 193 de locuri, ceea ce înseamnă o concurenţă medie de cinci pe loc, la istorie înscriindu-se nu mai puţin de 69 de candidaţi pe singurul loc titularizabil, a anunţat, luni, inspectorul responsabil cu mişcarea personalului didactic din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Andra Ionescu.

Potrivit acesteia, o concurenţă acerbă este şi la limba română, unde sunt titularizabile doar trei locuri şi s-au înscris 143 de candidaţi, ceea ce înseamnă o concurenţă de peste 47 de candidaţi pe loc. Concurenţă mare este şi la educaţie fizică şi sport, unde pentru nouă catedre s-au înscris 111 profesori, dar şi la matematică, unde sunt 78 de candidaţi pe numai zece posturi, în majoritate în mediul rural.

Pentru aceştia mai sunt şanse la suplinire calificată, unde sunt disponibile 1.135 de posturi, dintre care doar 240 sunt complete, diferenţa de 895 fiind incomplete.

O situaţie mult mai bună pentru titularizare este la învăţătoare şi educatoare. Educatoarele au la dispoziţie peste 25 de posturi la aproximativ 40 de candidate înscrise, iar cele 118 candidate pentru învăţătoare au peste 80 de locuri libere pentru a se titulariza, majoritatea acestora fiind la şcoli din mediul rural. AGERPRES