titularizare.jpgPentru examenul de ocupare al unui post în învăţământ, în judeţul Galaţi, s-au prezentat la concurs 755 de candidaţi, a anunţat, vineri, inspectorul general adjunct al IŞJ Galaţi, Diamanta Bulai.

Potrivit acesteia, la titularizare s-au înscris, iniţial, 1.063 de candidaţi, dintre care 755 s-au prezentat la concursul de titularizare, 147 au absentat, iar 151 vor veni la repartiţie cu notele din anii anteriori.

„Noutatea examenului, în acest an, a constituit-o noua structură a subiectelor, cu multe elemente de metodică, în ideea că profesorii trebuie să fie capabili şi să transmită conţinutul ştiinţific într-un mod accesibil elevilor. Nu s-a ieşit din limita programei. În timpul examenului a existat un singur incident, la centrul de la Grupul Şcolar Industrial de Marină, unde un candidat avea asupra lui un telefon mobil. Acesta a fost eliminat şi nu va putea ocupa niciun post în învăţământ în anul în curs”, a spus Bulai.

Examenul s-a desfăşurat în patru centre. Bulai a mai spus că anul acesta sunt titularizabile 193 de posturi, dintre care aproape jumătate sunt pentru învăţătoarele de la clasele pregătitoare. Cadrele didactice mai au la dispoziţie şi 1.328 de posturi netitularizabile, dintre care doar 237 sunt catedre complete, restul de 898 fiind incomplete.

Diamanta Bulai a precizat că disciplinele la care s-a înregistrat cea mai mare concurenţă au fost chimia, cu 24 de candidaţi pentru un singur post titularizabil, mecanica – 34 candidaţi pe niciun post titularizabil şi limba română – 107 candidaţi pe patru posturi titularizabile.

Tezele vor fi corectate în centre de evaluare, la nivel naţional, nu la Galaţi. Afişarea rezultatelor se va face pe 7 august, după validarea acestora la nivel central. Contestaţiile se vor depune pe 7 şi pe 8 august, la ISJ, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 10 august. AGERPRES