Zeci de copii romi, dar şi părinţi ai acestora, primesc lunar o indemnizaţie prin intermediul mai multor proiecte finanţate cu fonduri europene, în schimbul căreia beneficiarii urmează cursurile şcolare, a declarat joi, la şedinţa Biroului Judeţean pentru Romi de la Prefectura Galaţi, directorul biroului, Viorica Gotu.

Potrivit acesteia, copiii aparţinând minorităţii rome din municipiile Galaţi, Tecuci, dar şi din comunele Iveşti, Frumuşiţa şi Folteşti, beneficiază de program after school, primesc pacheţel cu mâncare şi sunt duşi şi aduşi la/şi de la şcoală cu microbuzul şcolar.

În plus, fiecare copil primeşte o subvenţie lunară în valoare de 300 lei, condiţia fiind prezenţa 100% la şcoală. Totodată, zeci de părinţi ai copiilor romi primesc şi ei, la rândul lor, câte o subvenţie lunară de 300 lei, fiind vorba despre părinţii care participă la cursurile programului ‘şcoala părinţilor’, în cadrul căruia părinţii sunt consiliaţi pentru a înţelege beneficiile cursurilor şcolare, dar şi pentru a putea, ulterior, să îşi ajute copiii la teme. Proiectele au fost demarate în vară şi se vor încheia în decembrie 2015.
Joi a avut loc, la Prefectura Galaţi, şedinţa Biroului Judeţean pentru Romi, în cadrul căreia a fost prezentată HG 18 din 2015 privind strategia de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2015-2020, precum şi stadiul de implementare al proiectului ‘Hai să învăţăm! Cu toţii la şcoală’. AGERPRES