bumbu_gheorghe.jpgProf. univ. dr. Gheorghe Bumbu, decanul ales al Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea in 17 decembrie 2008 si validat pe 12 ianuarie, cu unanimitate de voturi, de Senatul Universitatii, doreste transparenta si o imagine imbunatatita a facultatii.

Functia de decan al Facultatii de Medicina a ramas vacanta dupa ce Adrian Maghiar si-a dat demisia in urma acuzatiilor facute la adresa sa si a familiei sale in legatura cu scandalul diplomelor false eliberate la Oradea.

Nou decan a declarat ca se simte linistit si multumit de decizia Senatului, „corecta si morala”, iar pentru facultate vizeaza, in primul rand, mai multa transparenta si refacerea imaginii inca „sifonate” a facultatii.

„Sunt foarte bucuros si nu imi pare rau ca m-am inscris in competitie. Sunt foarte optimist. As vrea sa fac multe. Urmeaza acum munca si sunt constient de faptul ca lucrurile nu vor fi simple. Votul acesta arata, insa, ca oamenii au dorit schimbarea. Prioritare sunt problemele administrative, astfel incat, in primele zile, voi lua cateva masuri de eficientizare a circuitelor, dupa care, pe termen lung, desigur, ne gandim la performanta, pentru ca eu pe asta sunt… setat”, a declarat noul decan.

Gheorghe Bumbu a fost validat in functia de decan al FMF cu unanimitate de voturi din partea celor 80 de membri cu drept de vot prezenti pe 12 ianuarie la sedinta.