Ghete Clujana pentru reducerea abandonului şcolar în mediul rural

elevi in curte.jpgSocial-democraţii membri în Consiliul Judeţean Cluj au iniţiat un proiect prin care ar urma să fie acordate ghete Clujana pentru copiii din mediul rural, încercând în acest fel să fie redus abandonul şcolar în zonele respective.

Liderul grupului consilierilor PSD din CJ Cluj, Valentin Cuibus, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul ar fi benefic inclusiv pentru firmă, care, în aceste zile, aniversează 100 de ani de existenţă.

“Este un proiect social la care ţinem foarte mult şi un proiect prin care am reuşi să micşorăm abandonul şcolar în mediul rural, pentru că transportul este destul de dificil, pentru că sunt o serie întreagă de primării care nu au maşini sau maşinile nu au şoferi sau nu au fondurile necesare pentru ca acestea să se deplaseze. În plus, sunt foarte multe persoane cu venituri foarte mici. Este un proiect necesar, în primul rând pentru copii, şi nu în ultimul rând pentru Clujana, care şi-ar face reclamă în acest fel şi am putea să dezvoltăm o societate care este a CJ Cluj”, a declarat Valentin Cuibus.

El a menţionat că, la nivelul întregului judeţ, ar fi vorba de circa 3.000 de copii beneficiari ai proiectului – cei din familii cu un venit de până la 200 de lei/ membru de familie – şi că la un cost de producţie de 150 – 160 de lei pentru fiecare pereche de ghete nu ar însemna foarte mult pentru bugetul CJ Cluj. AGERPRES