rechizite2.jpgAproximativ 3.500 de elevi din municipiul Petroşani, care învaţă în ciclul primar şi gimnazial, vor primi gratuit, în prima zi de şcoală, câte un ghiozdan echipat cu toate rechizitele necesare copiilor, materialele fiind asigurate de Primăria locală în cadrul proiectului ‘Ghiozdanul meu’.

‘Am achiziţionat ghiozdanele şi rechizitele şi le vom oferi elevilor în prima zi de şcoală, prin intermediul învăţătorilor şi diriginţilor. De aceea, îi rog pe părinţi să nu mai cumpere aceste lucruri, deoarece le vor primi, gratuit, din partea noastră’, a declarat marţi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Efortul bugetar făcut de Primăria Petroşani pentru punerea în practică a proiectului ‘Ghiozdanul meu’ se ridică la circa 150.000 de lei.

Elevii vor găsi în ghiozdane câte două caiete dictando, două caiete de matematică, un penar echipat cu ustensile de scris, un caiet de desen, un caiet maculator, o riglă şi un set de acuarele. Toate lucrurile sunt de calitate, iar ghiozdanele vor fi diferenţiate, pentru fetiţe şi băieţi.

Primarul din Petroşani s-a întâlnit marţi cu directorii instituţiilor de învăţământ din localitate, prilej cu care a fost analizat stadiul pregătirilor pentru începerea noului an şcolar. Toate şcolile din municipiu au primit autorizaţie de funcţionare, iar lucrările de igienizare s-au derulat conform graficelor.

Deschiderea festivă a noului an şcolar va avea loc pe 10 septembrie, la ora 10.00, în Parcul Central ‘Carol Schreter’ din Petroşani. AGERPRES