gorghiu alina.jpgPolitizarea învăţământului este „un virus de care trebuie să scăpăm”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Vaslui, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

„Ştiu că e mai simplu să vorbeşti despre Ponta şi să ne înjurăm unii pe alţii, dar cred că e mult mai important să vorbim lucruri serioase şi să încercăm să ridicăm credibilitatea învăţământului românesc, care a fost sabotat în ultimii ani de PSD. Politizarea învăţământului este în acelaşi timp un virus de care trebuie să scăpăm”, a subliniat Gorghiu.

Ea a atras atenţia că una din două universităţi din România se află la limita subfinanţării şi a reiterat faptul că PNL şi-a asumat tema educaţiei ca o „temă prioritară de guvernare”.

„Sunt astăzi în măsură să fac un bilanţ care să arate că sistemul de educaţie din România este lăsat de izbelişte. Credibilitatea şi competitivitatea sunt cele două condiţii de bază pentru un învăţământ de succes. Ambele sunt deficitare. Oricât de bune ţi-ar fi intenţiile, nu poţi cu 0,36 la sută din PIB pentru mediul universitar să faci ceva în România. Una din două universităţi din România se află la limita subfinanţării, la limita supravieţuirii. În acelaşi timp, vreau să amintesc, la debut de an universitar, faptul că PNL şi-a asumat această temă, a educaţiei, ca o temă prioritară de guvernare şi tocmai de aceea suntem cu ochii pe tot ce se întâmplă în politicile din educaţie, în şcolile şi universităţile din România”, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai afirmat, la Vaslui, că sărăcia este una dintre principalele cauze pentru care elevii renunţă la şcoala şi a solicitat autorităţilor să intervină rapid pentru reducerea abandonului şcolar. AGERPRES