aracis.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldis” (UVVG) din Arad a primit certificatul care atesta faptul ca universitatea aradeana a obtinut, in urma evaluarii institutionale, calificativul “Grad de incredere ridicat”, emis de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Dupa cum a declarat rectorul UVVG, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, acest succes plaseaza universitatea aradeana intr-un prim esalon valoric al universitatilor romanesti, aspect important in viitorul ranking academic.

Potrivit sursei citate, comisia de evaluare a ARACIS a verificat UVVG foarte atent, in plan didactic, in planul cercetarii stiintifice, in plan administrativ, in plan financiar-contabil, fiind facuta si o evaluare externa. “Membrii comisiei de evaluare au apreciat in mod deosebit valorificarea expertizei deja acumulate, cu dezvoltarea unor domenii cerute de evolutiile pietei fortei de munca, realizarile in domeniul cercetarii stiintifice de excelenta si obtinerea unor importante granturi externe, generoasa oferta de carti pusa la dispozitia studentilor de Biblioteca Universitara ‘Tudor Arghezi’, sistemul riguros de evaluare a cadrelor didactice, inclusiv de catre studenti, baza materiala de 200.000 de metri patrati suprafata construita si investitiile de peste 20 de milioane de euro in infrastructura didactica si de cercetare, realizate numai in ultimul an, deschiderea internationala a UVVG, partenera cu 67 de institutii academice din Europa, America si Asia”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

“Dupa momentul infiintarii universitatii in urma cu 19 ani, dupa acreditarea academica obtinuta in anul 2002, apreciez ca obtinerea acestui calificativ din partea ARACIS constituie cea mai importanta realizare a universitatii noastre, plasandu-ne in spatiul universitar european”, a adaugat rectorul UVVG Arad.