univ_alba_iulia.jpgUniversitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a primit cel mai înalt calificativ acordat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), respectiv „Grad de încredere ridicat pentru perioada 2015-2020”, a anunţat, joi, Biroul de Presă al instituţiei de învăţământ superior.

În cadrul unei întâlniri festive a conducerii şi a reprezentanţilor ARACIS cu colectivul academic al Universităţii „1 Decembrie 1918”, instituţia de învăţământ superior albaiuliană a primit, joi, în mod oficial, rezultatul evaluării instituţionale ARACIS, desfăşurate în perioada 12-14 martie. Din echipa de evaluatori au făcut parte reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ superior din România şi din străinătate.

Diploma şi insignele care certifică obţinerea celui mai înalt grad de încredere au fost înmânate de către preşedintele ARACIS, prof. univ. dr. Iordan Petrescu, aflat la Alba Iulia împreună cu numeroşi membri ai corpului de evaluatori din întreaga ţară. Universitatea din Alba Iulia găzduieşte în aceste zile dezbateri şi instruiri în cadrul proiectului „QUALITAS – Dezvoltarea şi consolidarea culturii calităţii la nivelul sistemului de învăţământ superior românesc”.

Universitatea „1 Decembrie 1918” a fost înfiinţată în urmă cu 24 de ani. AGERPRES