Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava va avea, din acest an, propria gradinita unde studentii Facultatii de Stiinte ale Educatiei vor face practica pedagogica, a declarat decanul facultatii, Rodica Nagy.
Potrivit sursei citate, institutia academica suceveana va achizitiona un imobil in care va functiona unitatea pentru prescolari. Rodica Nagy a spus ca aceasta va fi o scoala de aplicatie ce va functiona sub sistemul unei gradinite cu program prelungit, pentru inceput cu doua grupe a cate 15 prescolari.

Nagy a precizat ca, prin infiintarea acestei gradinite, se doreste crearea unei legaturi stranse intre teorie si practica. Totodata, decanul considera ca, astfel, vor veni si in sprijinul studentilor si cadrelor didactice de la universitate care au copii de varsta prescolara, fiind un model de a experimenta unele metode si procedee ce au avut succes mai ales in strainatate. El a spus ca multi dintre profesorii suceveni au participat la diverse stagii de specializare in strainatate, inclusiv la scoli si gradinite unde au fost introduse tehnici de ameliorare a inteligentei emotionale si crede ca, prin functionarea gradinitei, experienta acestora poate fi fructificata.