barbu ionel.jpgGreva salariaţilor din învăţământ a fost suspendată în judeţul Olt din cauza participării reduse şi miercuri se vor relua cursurile în toate unităţile şcolare. Liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SIP) Olt, Ionel Barbu, a declarat că de miercuri toate unităţile şcolare din judeţ trebuie să reia activitatea pentru că, din cauza participării la grevă a mai puţin de 50 la sută din personal, greva a fost suspendată.

„Chiar de marţi trebuia să fie reluate cursurile, dar conducerile şcolilor au lăsat în seama sindicaliştilor anunţarea elevilor când de fapt, potrivit legii, conducerile şcolilor au atribuţii organizatorice privind reluarea activităţii după suspendarea unei greve. Administraţia şcolii trebuie să clarifice lucrurile şi să recheme copii la cursuri”, a spus Barbu.

Liderul sindical a menţionat că în judeţul Olt au făcut grevă în totalitate numai şase unităţi şcolare cu personalitate juridică din 184, în timp de 42 de unităţi nu au făcut deloc grevă, iar 136 au făcut grevă numai parţial. Barbu a apreciat a fi „de neînţeles” atitudinea sindicaliştilor din învăţământ deoarece pentru participare la greva generală au semnat 79 la sută dintre membrii de sindicat, adică peste 5.000 de cadre didactice. La grevă au participat în proporţie mai mare profesorii de la şcolile gimnaziale din mediul rural, în timp ce educatorii şi profesorii de liceu au participat în cea mai mică proporţie.


„Una au semnat, alta au făcut. Nu pot să-i înţeleg pe colegii mei dascăli mai ales că luni ministrul Şeitan a vorbit de posibile reduceri drastice de salarii şi anul viitor”, a încheiat Ionel Barbu. AGERPRES