unirea_pascani.jpgGrupul Scolar „CF Unirea” din Pascani va deveni, incepand cu data de 1 septembrie 2008, Colegiul Tehnic Cai Ferate „Unirea” Pascani. In urma evaluarilor institutionale, Grupul Scolar CF „Unirea” Pascani a fost recunoscuta drept scoala reprezentativa pentru comunitatea locala si a primit onoranta titulatura de Colegiu.
Scoala pascaneana are o mare traditie si experienta in domeniul cailor ferate, dovedita de-a lungul celor 88 de ani de existanta. Infiintarea Scolii Profesionale CFR Pascani a avut loc pe 1 octombrie 1920, in anul 1972 Scoala Profesionala CFR devenind Liceul Industrial nr.1 Pascani, cu profil CFR.

De-a lungul existentei, aceasta unitate scolara a pregatit elevi in peste 20 de meserii, in special in cadrul domeniului mecanic si electromecanic.

Grupul Scolar “CF Unirea” Pascani, Scoala Pilot in cadrul strategiei nationale de modernizare si europenizare a invatamantului, prezinta o oferta educationala diversificata si adaptabila solicitarilor pietii muncii la nivel local, zonal si regional, atat prin clasele de liceu cat si prin clasele – ruta SAM, precum si la nivelul ciclului de calificare postliceala.

Unitatea scolara din Pascani ofera in acest moment instruire in domeniile:

– electrotehnica

– mecanica

– servicii

– informatica

– stiinte ale naturii

– fabricarea produselor din lemn

– electronica si automatizari

– comert si servicii.

Cadrele didactice si elevii scolii au obtinut de-a lungul anilor rezultate remarcabile la olimpiadele si concursurile scolare, atata la fazele judetene, cat mai ales la cele nationale. Este relevant de amintit ca numai in anul scolar 2007 – 2008 peste 50 de elevi au obtinut premii la olimpiade si concursuri scolare (fazele judeteana, nationala si internationala). De asemenea, un alt amanunt care atesta gradul ridicat al procesului de invatamant de la Grupul Scolar “CF Unirea” Pascani il constituie faptul ca promovabilitatea la examenul de bacalaureat in anul scolar 2006 – 2007 a fost de peste 95%.

In anul scolar 2007-2008 au urmat cururile scolii peste 1500 de elevi (la zi si seral), pregatiti de 99 de cadre didactice. De asemenea, merita mentionat ca nu mai putin de 154 de elevi sunt legitimati la Clubul Scolar Sportiv „CF Unirea”.

Scoala beneficiaza de 18 sali de clasa, 9 cabinete, 10 laboratoare, o biblioteca vasta, cu peste 20.000 volume, 10 ateliere-scoala, o cantina cu 200 locuri, o sala de sport, internat cu 110 locuri si doua terenuri de sport.