Guvernul a aprobat un acord cu Franţa referitor la dezvoltarea predării bilingve în 30 de licee româneşti

guvern_sedinta.jpgExecutivul a aprobat în şedinţa de miercuri, prin hotărâre, Acordul încheiat cu Guvernul Republicii Franceze referitor la organizarea de secţii bilingve francofone în 30 de licee româneşti, în cadrul proiectului pilot “De la învăţământul bilingv către filierele francofone”.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Guvernului, pe lângă predarea limbii franceze într-un număr sporit de ore, secţiile bilingve francofone au un program de predare a disciplinelor non lingvistice în limba franceză (istorie, geografie, matematică, fizică, biologie, ştiinţe economice şi sociale) conform curriculumului stabilit în parteneriat de autorităţile române şi franceze.

De asemenea, şcolarizarea urmată în secţiile bilingve ale acestor licee se finalizează cu examen de bacalaureat, care include şi probe specifice. Absolvenţii primesc o diplomă de bacalaureat care are menţiunea specială ‘secţie bilingvă francofonă’.

Elevii români care obţin această diplomă primesc şi un atestat de limbă şi civilizaţie franceză, iar cele două acte de studii sunt menite să le faciliteze înscrierea într-o universitate franceză, mai precizează sursa citată. AGERPRES